Strudele cu mere

de Nadyne in Dulciuri, 16 Oct 2016 | 3277 vizualizari

 

     Abia scoase din cuptor. In casa miroase demential. Pe vremea asta, merg de minune. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pahar cu apa călduță
  • 1 lingura oțet
  • 3-4 linguri ulei
  • 1,5 kg mere
  • zahar
  • scorțișoară
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

     Merele curatate le dam pe razatoarea mare. Le calim cu zahar, dupa gust, pana cand sunt moi si scade toata zeama lăsată. La final, adăugăm scorțișoară. De data asta, mi-a scăpat cam multă, de-aia au asa culoare inchisa, dar tot bune sunt.

     Punem faina intr-un castron, iar in mijloc facem o adancitura in care turnam apa, uleiul si otetul. Amestecăm cu o lingura de lemn si cand aluatul prinde consistență, începem framantarea cu mana pana când toate ingrediente sunt bine încorporate. Formăm o bila din aluat si o trantim cu simț de răspundere de blatul de lucru.  Cu cât repetăm operațiunea mai mult cu atât aluatul devine mai elastic si neted.

     Împărțim aluatul in 4 si din fiecare bila intindem o foaie cat mai subtire, initial cu sucitorul, apoi cu dosul mainilor si la final cu degetele tragem usor din centru spre margine. Nu ma prea pricep eu la procesul asta, dar au iesit chiar subtiri.

     Repartizam umplutura pe prima jumatate a foii, rulam si strângem la capete.

     Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste usor.

     Pudram cu zahar si portionam cand sunt usor călduțe. 

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.10.2016, 20:30

Oricand as servi un strudel cu mere, mai ales cald!

Nadyne 1

17.10.2016, 23:46

Rahela Velicu 1

21.10.2016, 14:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere